SEDEP 6. YILINDA DA DOLU DOLU

Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP), 6. yıl tanıtım toplantısı öğretmen ve okul yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Türkiye’nin en değerli eğitim programı SEDEP, 2017-2018 eğitim öğretim yılına öğretmenlere ve okul yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı ile start verdi. Selçuklu Belediyesi sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Selçuklu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Okan Tekkalan,  SEDEP yürütme kurulu üyeleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

"Sedep eğitime değer katmaya devam edecek"

Selçuklu Değerler Eğitimi Programı'nın (SEDEP) yeni eğitim döneminde de eğitime değer katacağını ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Okan Tekkalan,"Bu sene inşallah daha farklı etkinlik ve çalışmalarla SEDEP'i daha farklı bir boyuta taşıyacağız. Geçen yıl arkadaşlarımızla birlikte bazı saha ziyaretlerinde bulunduk, öğretmenlerimizle öğretmenler odamızda görüştük ve fikir alışverişinde bulunduk. Sene sonunda gerçekleştirdiğimiz çalıştayımızda özellikle öğretmenlerimizden gelen fikirler doğrultusunda değerler eğitimi projemiz değerler eğitimi programı  haline geldi. Ayrıca bu yıl değerler takımı çizgi filmimizi oluşturduk. Her karakterimiz her değerimizle özdeşleştirildi ve inşallah TRT Çocuk'ta da yayınlanacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni müfredatla birlikte programlarların da yenilendiğini ifade eden Tekkalan,"Bu programların hepsinin içerisine değerler eğitimi girmiş oldu. SEDEP'in 8 temel değeri gelecek seneden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm illerde ve tüm okullarımızda uygulanacak. SEDEP'in bu güzel işin öncülüğünü yapmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Projeye verdiğiniz destekten dolayı da hepinize teşekkür ediyorum" dedi

SEDEP bilgilendirme programı Hakim Ömer Onsun İlkokul Müdürü Şenol Eraslan'ın SEDEP bilgilendirme sunumuyla  devam etti.