HATIRA YAZ OKULU SONA ERDİ

Selçuklu Belediyesi proje destek programı kapsamında Konya İnsani Yardım Derneği (İHH) işbirliği ile gerçekleştirilen “Hatıra Yaz Okulu” düzenlenen kapanış programı ile sona erdi.

Selçuklu Belediyesi ve Konya İnsani Yardım Derneği (İHH) işbirliğinde gerçekleştirilen “Hatıra Yaz Okulu” düzenlenen kapanış etkinliği ile sona erdi. Yaz dönemini eğitim ve eğlenceli aktiviteleri ile dolu dolu geçiren yaz okulu öğrencileri düzenlenen program ile başarı sertifikalarını aldılar.  Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, Konya İHH Derneği Genel Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Hatıra Yaz Proje Sorumlusu Fatih Çetinkaya, eğitmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda öğrenciler şiir, ezgi ve piyes gösterileri ile izleyenlerden tam not aldı.

Hatıra Yaz Okulu Projesi’nin çıkış noktasının çocukların dini bilgiler ve Kuran-ı Kerim öğrenmelerinin yanı sıra kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak ve hayatlarının diğer dönemlerinde de hatırlayabilecekleri bir yaz geçirmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Hatıra Yaz Proje Sorumlusu Fatih Çetinkaya yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Çetinkaya, “Selçuklu Belediyesi’ne sunduğumuz projemiz Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı kapsamında kabul edildi. Projemize desteklerinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyoruz. Hatıra Yaz Okulu Projesi kapsamında çocuklarımıza haftada 15 saat Kuran-ı Kerim, 2’şer saat Hadis, Siyer-i Nebi, İlmihal ve örnek şahsiyetler dersleri işlendi. Cuma günleri 2 ders kitap okuma saati olarak belirlendi ve bu derslerde çocuklarımıza önceden isimlerini belirlediğimiz ve belediyemizce temin edilen kitaplar dağıtılarak ders esnasında okunmaları sağlandı. Ders sonunda da bu kitaplar çocuklarımıza hediye edildi” dedi.   

Çocuklarımız İçin Verimli Bir Yaz Dönemi Oldu

Hatıra Yaz Okulu Projesi kapsamında çocukların çok verimli bir yaz dönemi geçirildiklerini ifade eden Konya İHH Derneği Genel Başkanı Hasan Hüseyin Uysal ,“Bu programlarla yavrularımızı kendi kültür, irfan ve inancımıza uygun ve donanımlı bir şekilde yetiştirerek yaz dönemini iyi değerlendirmeye çalıştık. Bu yönüyle dolu dolu bir program oldu. İnşallah yapılan bu çalışmaların karşılığını yavrularımızın ilerleyen yıllarında göreceğimizi düşünüyorum. Bu dönemlerde yetişmeyen çocuklar gelecek dönemde istikamet bakımından sıkıntılı ve yanlış yönlendirmelere girebiliyor ve içinden çıktıkları topluma zarar verebiliyorlar. Bu yönüyle yapılan bu faaliyetleri çok kıymetli buluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Merkezinde İnsan Olan Tüm Projelere Destek Veriyoruz

Selçuklu Belediyesi’nin sivil toplum kuruluşlarının insan odaklı çalışmalarına her platformda destek verdiğini ifade eden Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular, “IHH ile gerçekleştirilen Hatıra Yaz Okulu da bu örnek çalışmalardan biri oldu. Çocuklarımızın yaz döneminde sosyal, kültürel ve bilimsel  faaliyetlerle yetişmelerinin yanında dini bilgiler de öğrenmeleri için emek veren  değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bizim dinimiz hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalışırken, yarın ölecekmiş gibi de ahireti unutmamayı emreder. Bu bilinçle hareket eden IHH çok başarılı bir çalışmaya imza attı” dedi.

“Hatıra Yaz Okulu” kapanış programı eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrencilere başarı sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.    

Son Haberler

SELÇUKLU BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

SELÇUKLU BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Selçuklu Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ödüllü kitap okuma yarışmasının başvuruları devam ediyor. 60. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında 27 Mart’ta online olarak yapılacak olan yarışma 2 farklı yaş kategorisinde gerçekleştirilecek.
SELÇUKLU BELEDİYESİ, “ANADOLU’NUN DİRİLİŞ DESTANI ÇANAKKALE” SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

SELÇUKLU BELEDİYESİ, “ANADOLU’NUN DİRİLİŞ DESTANI ÇANAKKALE” SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Selçuklu Belediyesi’nin Çanakkale ruhunu diri tutmak ve ecdadın kanıyla yazılan destanı gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlediği “Anadolu’nun Diriliş Destanı Çanakkale” sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
SELÇUKLU’DA “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ” ANISINA ANLAMLI PROGRAM

SELÇUKLU’DA “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ” ANISINA ANLAMLI PROGRAM

Selçuklu Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 109.yılına özel “18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Programı” düzenledi. Çanakkale Zaferi’nin Cumhuriyet tarihimizin başlangıcında bir mihenk taşı olarak sürekli durmaya devam edeceğini ifade eden Selçuklu Belediye Başk