CAMİLER ÇOCUKLARLA ŞENLENİYOR

Selçuklu Belediyesi tarafından çocuklara camiyi sevdirmek amacıyla gerçekleştirilen "Güle Oynaya Camiye Gel" projesi büyük ilgi görüyor. Camiler sabah namazında çocuklarla şenleniyor.

Selçuklu Belediyesi tarafından çocuklara özel olarak gerçekleştirilen ve geçtiğimiz günlerde startı verilen "Güle Oynaya Camiye Gel" projesi yoğun ilgi görüyor. Proje için kayıt yaptıran çocuklar sabah namazı için camilere gidiyor. Selçuklu Belediyesi, proje kapsamında 19 Haziran- 13 Ağustos tarihleri arasında 40 gün boyunca camiye gelen 6-14 yaş aralığındaki tüm çocuklara bisiklet hediye edecek.

Mehmet Akif Mahallesi Mevlana Celaleddin-i Rumi Camii de ilçede yer alan diğer camiler gibi çocuklarla dolup taşan camiler arasında yer alıyor. Projeye katılan çocukların kimi kardeşiyle, kimi anne babasıyla camiye geliyor. Cemaatle birlikte namazlarını kılan çocuklar, daha sonra cami görevlisine isimlerini yazdırıyor. Projenin çocukların camiye ilgisini arttırdığını ifade eden Cami İmamı Hasan Aykut ve aileler Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a proje için teşekkür etti.

"Güle Oynaya Camiye Gel" projesine gösterilen yoğun ilginin mutluluk verici  olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Çocuklarımıza küçük yaşlarda cami alışkanlığını kazandırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz proje ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızı cami ile buluşturuyoruz. Biliyoruz ki çocuklarımız camilerin süsü ve bereketidir. "Güle Oynaya Camiye Gel" Projenin çocuklarımızın gönül dünyalarında yeni kapılar açacağına, birlik ve beraberlik ruhunun gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inancımız tam. Bu vesile ile projeye destek veren tüm ailelerimize teşekkür ediyorum" dedi.