SELÇUKLU BELEDİYESİ'NDEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Konya'nın eğitim hayatına büyük katkılar sağlayan Selçuklu Belediyesi, ilçeye 4 anaokulu kazandırıyor.

Selçuklu Belediyesi, ilçede eğitim hayatına sağladığı fiziki ve sosyal yatırımlara her geçen gün yenilerini ekliyor. Kütüphaneler, kapalı spor salonları, suni çim sahalar ve 5 yıldır okullarda uyguladığı Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) ile Selçuklu'da eğitim alanında birçok projeyi hayata geçiren Selçuklu Belediyesi şimdi de ilçeye 4 anaokulu kazandırıyor.

Selahaddin Eyyübi, Beyhekim, Kılınçarslan ve Esenler Mahallesine yapılacak anaokulları için çalışmalar başladı. Her biri okul öncesi eğitiminde önemli bir boşluğu dolduracak okullar 3, 6 ve 8 derslik olarak planlandı. 3'ü 2 katlı biri de tek katlı olarak planlanan ana okullarında idari bürolar, derslikler, oyun odaları, rehberlik servisi ve yemekhane gibi bölümler yer alacak.

2018 yılının ilk aylarında açılması planlanan okullar 5 milyon 670 bin TL'ye mal olacak.

Selçuklu Belediyesi'nin eğitim hayatının her aşamasında önemli projeler ürettiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,"Ülkelerin gelişmişlik seviyesinin en önemli göstergelerden birisi eğitim kalitesi ve eğitim oranı. Selçuklu Belediyesi  olarak geleceğin teminatı çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları için her türlü fiziki imkanı sağlamak için çalışıyoruz.  Eğitim camiasına bu tür fiziki anlamda katkı sağlarken SEDEP gibi uluslararası projelerle eğitime değer katmaya devam ediyoruz " dedi.