SELÇUKLU BELEDİYESİ'NE TKB'DEN ÖDÜL

Tarihi Kentler Birliği ödülleri Sivas'ta sahiplerini buldu. Aya Elenia Müzesi restorasyon çalışması ile ödüle layık görülen Selçuklu Belediyesi'nin ödülünü Başkan Yardımcısı Şükrü Koyuncu aldı.

Tarihi Kentler Birliği Sivas Buluşması’nda, bu yıl ilk kez düzenlenen "Müzeler Yarışması"nın ödülleri verildi. Müze Özendirme Yarışması’nda Aya Eleni Müzesi çalışması ile Selçuklu Belediyesi 8.yılda 8. ödülü almanın gururunu yaşadı. Selçuklu Belediyesi'nin ödülünü Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükrü Koyuncu aldı.

Ulusal düzeyde birçok projesi ödül alan Selçuklu Belediyesi tarihi ve kültürel çalışmalara sağladığı katkı ile  ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Selçuklu Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nden geçtiğimiz yıllarda Sille Şapeli Zaman Müzesi, Gevale Kalesi Arkeolojik Kazısı, İki Yakanın Buluşması-Sille Deresi projeleri, Sille Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon Projeleri gibi farklı çalışmalarla birçok kez süreklilik ve başarı ödüllerine layık görülmüştü. Selçuklu Belediyesi, bu yıl ilk kez düzenlenen Müze Özendirme Yarışması’nda aldığı ödül ile ödül koleksiyonuna bir yenisini daha eklemiş oldu.

Aya Elenia Müzesi

Selçuklu Belediyesi “Tarihe Vefa” projesi kapsamında Sille’de yer alan Sille Aya Elenia Müzesi'nde restorasyon çalışmaları yürüttü. Çalışmalar kapsamında müzenin bütün duvarları, kubbesi ve örtüsü yenilendi,  yalıtımı tekrar yapılarak tahta zemin indirmesi gerçekleştirildi ve zemin sağlamlaştırması yapıldı. Ayrıca müze içerisinde bulunan geç döneme ait Hz. İsa, Hz. Meryem ve havarilere ait resimlerin restorasyonu tamamlandı. Restorasyon çalışmaları tamamlanan müze 2013 yılında hizmet vermeye başladı.