BAŞKAN ALTAY,“ÇANAKKALE ZAFERİNİN MAYASINDA VATAN SEVGİSİ, İNANÇ VE KAHRAMANLIK VAR”

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çanakkale Zaferinin 102. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Çanakkale’de verilen mücadelenin eşsiz bir zafer olduğunu ifade eden Başkan Altay,“ Zaferin mayasında vatan sevgisi, inanç, kahramanlık ve mücadele vardı” dedi.

Çanakkale Zaferi, bundan 102 yıl önce vatan toprağını işgal etmek isteyen düşmana Türk Milleti’nin zorlu şartlarda verdiği eşsiz bir mücadele ve kahramanlık destanıdır diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“Çanakkale’nin aziz kahramanları 250 bin şehit ve binlerce gazisi ile vatan topraklarını işgal etmek isteyenlere geçit vermemiştir. Konu bağımsızlık olduğunda bu uğurda canı pahasına vatanını koruyan ve bunu tüm dünyaya gösteren ecdadımız “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek bu aziz vatanı bizlere emanet ettiler. Bu mücadelenin mayasında vatan sevgisi, inanç, kahramanlık ve mücadele ruhu vardır. Çanakkale, bugünün ve geleceğin güçlü Türkiye’sinin temelinin atıldığı eşsiz bir zaferdir” dedi.

“Çanakkale ruhunu, diri tutmalı ve geleceğe taşımalıyız” diyen Başkan Altay,“Vatan savunması ve bağımsızlık mücadelesinde her türlü olumsuz şartta bile azim ve inancıyla bağımsızlık karakterinden asla taviz vermeyen bir milletin torunları olmaktan büyük bir iftihar duyuyoruz. “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarih sahnesine altın harflerle yazdıran aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.