SELÇUKLU İYİLİĞE ÖNCÜ OLUYOR

Selçuklu Belediyesi proje destek programı kapsamında Pınar Gençlik Derneği tarafından yürütülen ''Selçuklu'da Gençler İyiliğe Öncü Oluyor'' projesinin ödül töreni gerçekleştirildi.  Pınar Gençlik Derneği’nde düzenlenen ödül programına Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Ak Parti Selçuklu Gençlik Kolları Başkanı Rafet Baştürk, Merkez Selçuklu Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Latif Başaşçı ve Pınar Gençlik Derneği Başkanı M.Sami Şahin katıldı.

Selçuklu Belediyesi olarak 2016 yılında vakıf, dernek ve topluluklar için proje çağrısı kapsamında 37 projenin desteklendiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Pınar Gençlik Derneği'nin ''Selçukluda Gençler İyiliğe Öncü Oluyor'' projesi de desteklenen projelerden birisi. Bu proje ile gençlerimiz unuttuğumuz, kaybettiğimiz, ihmal ettiğimiz değerlerimizi hatırlattılar.  Ben de  gençlerimizin bu saha çalışmasında özveriyle çalıştığını bizzat müşahede ettim. Modern hayat bize birçok imkan sunarken birçok şeyi de elimizden götürüyor. Bu gençlerimizin bunun bilincinde olmaları ve sahada anlatmaları bizim için büyük mutluluk. Böyle bir projenin kurumsal paydaşı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Projede görev alan tüm gençlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

Pınar Gençlik Derneği’nin faaliyetleri ve Selçuklu Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen proje hakkında bilgiler veren Pınar Gençlik Derneği Başkanı M.Sami Şahin,“Gençlerimiz Selçuklu İlçesinin muhtelif yerlerinde selam vermeden, yere tükürmenin yanlışlığına; komşu ilişkilerinin hatırlatılmasından, internet ve telefonun bireyselleştirme tehlikesine varıncaya kadar 8 konu üzerinde halkla birebir diyaloga girmek suretiyle onları aydınlattı. Biz gençlerimizle bu faaliyetleri birlikte yapmakla gençlerimizin bizzat bu konuyu özümsemesini ve kendi çevresindeki arkadaşlarına da örnek olmalarını sağladık. Projemize sağladıkları desteklerden dolayı Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Selçuklu Belediyesi ve Pınar Gençlik Derneği’ne yürütülen örnek proje için teşekkür eden Merkez Selçuklu Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Latif Başaşçı,“Neslinize sahip çıkıyorsunuz. Gençlere sahip çıkıyorsunuz. Çok hayırlı bir iş yapıyorsunuz. Bizden önceki o güzel insanlar, o hayırlı insanlar bize emek çektiler, mesai harcadılar ve bize ellerinden geldiği kadar yol gösterdiler. Ayrıca bu bayrağı bizden sonraki nesillere emanet etmemiz için de bize vebal yüklediler. İşte biz o vefa borcunu ödüyoruz. Onun için buradayız” dedi.

Konuşmaların ardından 8 ay boyunca bu projede yer alan 120 genç çeşitli ödüllerle ödüllendirildi.