SEDEP DEĞERLERİNDE PEYGAMBER EFENDİMİZDEN KESİTLER

“SEDEP Değerlerimiz İçin Buradayız” isimli panelde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(SAV) için saygı, sorumluluk, doğruluk, sabır değerlerinin önemi konuşuldu.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında “Değerlerimiz İçin Buradayız” paneli gerçekleştirildi. Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen panelde, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(SAV) için saygı, sorumluluk, doğruluk, sabır değerlerinin önemi işlendi. Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi 11.sınıf öğrencilerinin değerlerle ilgili yaptıkları sunum ve Hz. Muhammed (SAV) hayatından örnek davranışların anlatıldığı panel, katılımcıların beğenisi kazandı.

Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, SEDEP yürütme kurulu üyeleri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Gençlerimize Bizi Biz Yapan Değerleri Anlatıyoruz

SEDEP’ in tüm Türkiye’de örnek alınan marka bir proje olduğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Türkiye’nin birçok şehrinden SEDEP’ in ne yaptığını, ne amaçla hangi projeleri yürüttüğünü öğrenmeye gelen heyetleri ağırlıyoruz. Konya artık değerler eğitimi projesini benimsedi. İlkokuldan başlayarak lise çağındaki öğrencilerimizi dahil ettiğimiz proje, bizi biz yapan değerleri anlatmak için önemli bir fırsat. Bugünde değerler eğitiminde Peygamber Efendimizden kesitler gibi önemli bir konu seçilmiş. Bu projede böyle bir konuyu bizlere anlatacak öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi. 

SEDEP kapsamında tüm okullarımızda değerlerimizle ilgili yüzlerce farklı etkinlik gerçekleştiriyoruz diyen  Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar,“ Bu etkinlikler sosyal, bilimsel, sanatsal, edebi, sportif vb birçok alanda olabiliyor. Şüphesiz etkinliklerin her biri kendi çapında ayrı bir anlam ve önem arz ediyor ve eğitime farklı bir yönden katkı sağlıyor. Bu etkinlikler geleceğimizi emanet edeceğimiz siz gençlerin bu emaneti taşıyabilecek donanıma sahip olduklarını göstermeleri adına özgüven kazanmaları, kendini ifade etme becerilerin, geliştirmeleri fikri olgunluğa ulaşmalarını göstermesi adına büyük önem arz ediyor. Toplum karşısında konuşmak her yiğidin harcı değildir. Hele bilgi ve birikim isteyen bir konu üzerine fikir serdetmek başlı başına bir maharet ister. Bu anlamda gençlerimizi hem gösterdikleri medeni cesaretten dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi 11.sınıf öğrencileri Hatice Polat, Niğmet Nisa Ünlü, Kevser Sena Erdoğdu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) saygı, sorumluluk, doğruluk, sabır değerlerlerine verdiği önemi, bu değerle ilgili hayatından örnek davranışları katılımcılara aktardılar. SEDEP değerleri ile ilgili kısa filmlerin de oynatıldığı “Değerlerimiz İçin Buradayız” paneli katılımcılardan tam not aldı.

Son Haberler

SELÇUKLU BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

SELÇUKLU BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Selçuklu Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ödüllü kitap okuma yarışmasının başvuruları devam ediyor. 60. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında 27 Mart’ta online olarak yapılacak olan yarışma 2 farklı yaş kategorisinde gerçekleştirilecek.
SELÇUKLU BELEDİYESİ, “ANADOLU’NUN DİRİLİŞ DESTANI ÇANAKKALE” SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

SELÇUKLU BELEDİYESİ, “ANADOLU’NUN DİRİLİŞ DESTANI ÇANAKKALE” SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Selçuklu Belediyesi’nin Çanakkale ruhunu diri tutmak ve ecdadın kanıyla yazılan destanı gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlediği “Anadolu’nun Diriliş Destanı Çanakkale” sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
SELÇUKLU’DA “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ” ANISINA ANLAMLI PROGRAM

SELÇUKLU’DA “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ” ANISINA ANLAMLI PROGRAM

Selçuklu Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 109.yılına özel “18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Programı” düzenledi. Çanakkale Zaferi’nin Cumhuriyet tarihimizin başlangıcında bir mihenk taşı olarak sürekli durmaya devam edeceğini ifade eden Selçuklu Belediye Başk