ÖLÇÜ VE TARTIDA SON BEYAN TARİHİ 28 ŞUBAT

Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ölçü ve tartı aletlerinin beyanname verme süresinin 28 Şubat 2017 tarihinde sona ereceği belirtildi.

Selçuklu Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içinde ticaret amacıyla kullanılan veya mevcut bulunan her türlü ölçü, tartı aletlerinin periyodik muayene, ayar ve damgalarının yapılması, beyanname verilmesi gerektiği hatırlatıldı.                          

Yapılan açıklamada, ölçü ve tartı aleti kullananların beyannamelerini 28 Şubat 2017 tarihine kadar Selçuklu Belediyesi Grup Merkezi Ölçü ve Ölçü Aletleri Servisi’ne vermeleri gerektiğini belirtildi. Damgalı ölçü ve tartı aleti bulunduran, kullanan veya satış için bekleten bütün ölçü ve tartı aleti mükelleflerinin ölçü aletlerinin cinslerini, sayılarını ve markalarını bir beyanname ile bildirmeleri gerekiyor. 

Ölçüler ve Ayar Kanunu’na göre ölçü ve tartı aletlerini damgasız olarak kullanmanın suç olduğu belirtilen açıklamada, belirtilen süre içinde ölçü ve tartı beyannamesi vermeyenlerle, damgasız ölçü ve tartı aletlerini kullananlar hakkında 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunun 15. maddesi gereğince yasal işlem uygulanacağı belirtildi.

 

Son Haberler

SELÇUKLU BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

SELÇUKLU BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Selçuklu Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ödüllü kitap okuma yarışmasının başvuruları devam ediyor. 60. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında 27 Mart’ta online olarak yapılacak olan yarışma 2 farklı yaş kategorisinde gerçekleştirilecek.
SELÇUKLU BELEDİYESİ, “ANADOLU’NUN DİRİLİŞ DESTANI ÇANAKKALE” SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

SELÇUKLU BELEDİYESİ, “ANADOLU’NUN DİRİLİŞ DESTANI ÇANAKKALE” SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Selçuklu Belediyesi’nin Çanakkale ruhunu diri tutmak ve ecdadın kanıyla yazılan destanı gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlediği “Anadolu’nun Diriliş Destanı Çanakkale” sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
SELÇUKLU’DA “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ” ANISINA ANLAMLI PROGRAM

SELÇUKLU’DA “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ” ANISINA ANLAMLI PROGRAM

Selçuklu Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 109.yılına özel “18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Programı” düzenledi. Çanakkale Zaferi’nin Cumhuriyet tarihimizin başlangıcında bir mihenk taşı olarak sürekli durmaya devam edeceğini ifade eden Selçuklu Belediye Başk