ALTAY, "YENİ TÜRKİYE YOLUNDAKİ YÜKSELİŞİMİZE KİMSE ENGEL OLAMAYACAKTIR"

Milletin kararına ve iradesine yapılmaya kalkışan darbe girişimi yine Kahraman Türk Milletinin iradesiyle defedilmiştir diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Türk demokrasi tarihine 15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız, Bakanlar Kurulumuz, güvenlik güçlerimiz ve Türk Milleti tarafından el ele verilerek püskürtülmüştür. Türk Milletinin engin vatan aşkı ve demokrasi inancı sayesinde cuntacılara geçit verilmemiştir.

Bu kahramanların başında hiç şüphesiz Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan gelmektedir. Devlet adamlığının vakarlı duruşunu Sayın Cumhurbaşkanımızın yüzünde gördük. Sokağa çıkın çağrısı ülkemizi 50 yıl geriye götürmekten kurtardı. Bu çağrıya millet olarak kulak vererek Türk Milletine yapılmak istenen darbenin karşısında dimdik durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Kadın erkek, genç yaşlı demeden ve hatta çocuklarımızla birlikte 81 vilayetimizde meydanları dolduran milletimiz; geleceğine, gençliğine, ülkesine ve devletine sahip çıkmıştır. En önemlisi yüreğindeki vatan sevgisine ve damarlarındaki asil kana sahip çıkmıştır.

Dünyanın en büyük silahlarını da getirseniz, dünyanın tamamını da toplasanız bu aziz milletin içindeki Çanakkale ruhunu yıkamazsınız. Bu ülkenin evladı 1071'de neyse, 1915'te neyse bugünde odur. Biz her rengi ile her yaştan, her memleketten insanı ile büyük Türkiye'yiz. Yeni ve büyük Türkiye yolunda büyük mesafe kat eden ülkemizin bu yükselişini kimse engelleyemeyecektir. Biz bir olursak, diri olursak, kardeş olursak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir engel yoktur.

Türkiye Cumhuriyetinin bu tür darbe girişimleri ve cuntacılar tarafından durdurulamayacak büyük bir devlet olduğunu tüm dünyaya gösteren aziz miletimize şükranlarımı sunuyor, yaşanılan bu olaylarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum" dedi.